Снощи съставът на Валенсия допусна тежко поражение у дома. „Прилепите“ загубиха с 1:4 от Барселона и по този начин възпитаниците на Хосе Бордалас приключиха с мечтите си да играят в европейските клубни турнири през следващия сезон. Макар и това да не се е случило на теория, според наставника на тима Бордалас, Европа вече е мисия невъзможна за неговия отбор и Валенсия ще трябва да се концентрира върху оцеляването си в испанския елит.

„Тъжно е да го кажа, но ние трябва да приемем реалността. Много пъти дотук през кампанията говорих как искам да играем в Европа, как трябва да върнем Валенсия там където заслужава да бъде, но най-вероятно нищо няма да се случи. Вече не можем да мислим за европейски двубои и само да си говорим празни приказки. За жалост изпуснахме шансовете си, загубихме доста точки и в момента по-скоро трябва да мислим за своето оставане в Ла Лига“, започна наставникът.

15 снимки

„Допускаме едни и същи грешки, а когато повтаряш грешките си и не си вадиш нужните поуки, значи, просто не се развиваме. Примирил съм се, че няма да играем в Европа поне чрез шампионата това няма да стане, но сами сме си виновни за всичко. Ще е хубаво да се помисли за бъдещето на клуба, защото подобно представяне не отива на името на Валенсия. Ще продължим да опитваме, да работим и правим всичко, което е необходимо, но първоначално ще трябва да натрупаме нужния точков актив, който да ни осигури спокойствието до края на сезона“, коментира Бордалас.