Ръководството на Барселона работи по специално изграден план, за да вкара в отлична форма скъпоструващото лятно попълнение Усман Дембеле.

Както е известно френският плеймейкър, който бе закупен през лятото от тима на Борусия Дортмунд срещу сумата от 147 милиона евро, получи тежка травма в бедрото през септември, която го извади от игра до януари.

Усман Дембеле навъртя над 4300 км в почивните си дни

Преди това пък Дембеле прекара цели 4 месеца в лазарета. От клуба обаче са твърдо решени да вкарат във възможно най-добра форма футболиста и то за възможно най-кратко време. 

Според "Goal.com" каталунските шефове са наели личен готвач на Дембеле, за да бъдат подобрени хранителните навици на футболиста.

Също така от клуба са разработили конкретен план за физическа подготовка, която да му позволи да натрупа повече мускулна маса, за да бъде по издръжлив при евентуални съприкосновения. Същото сториха каталунците и при пристигането на Неймар през 2013 година. 

Валверде пази основни играчи на Барса срещу Лас Палмас

От ръководството са осигурили личен шофьор и охрана на Дембеле, за да може той да се движи свободно из града. Наскоро пък "Mundo Deportivo" разкри, че от медицинския щаб на клуба са ходили до дома му, за да му приложи специално лечение. 

Освен грижите, които полага клубът, съотборниците му също опитват да му оказват всякаква помощ. Още с пристигането му в клуба двамата френскоговоряащи играчи в Барселона Самуел Умтити и Лука Дин се опитват да го приобщят и като цяло Дембеле комуникира чрез тях с останалите. 

Освен това Лионел Меси специално му обръща внимание на терена, пише още "Goal.com".

Иначе Дембеле изигра цял мач при победата с 6:1 над Жирона и реализира асистенция при последния гол на Луис Суарес в 76-ата минута.