Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде планира да направи сериозни ротации по своя състав за гостуването на Лас Палмас от 26-ия кръг на Примера дивисион.

Жорди Алба е наказан и със сигурност ще бъде заменен от Лука Дин.

Луис Суарес, Жерар Пике и един измежду Иван Ракитич и Серхио Бускетс също се очаква да получат почивка.

След мача на „Стамфорд Бридж“ срещу Челси в първия осминафинал от Шампионската лига, Валверде даде почивка на Серхи Роберто, Андрес Иниеста и Паулиньо, които не започнаха сред титулярите при победата срещу Жирона с 6:1. На техни места в игра се появиха Нелсон Семедо, Филипе Коутиньо и Усман Дембеле.

Пике продължава да изпитва сериозни болки в дясното коляно и се очаква изобщо да не попадне в групата на Барселона за гостуването на Лас Палмас, а неговото място в титулярния състав да бъде заето от Йери Мина или Томас Вермален.

Луис Суарес е заплашен да пропусне дербито срещу Атлетико Мадрид, тъй като виси с жълти картони. Уругваецът почти сигурно ще бъде съхранен за дербито на „Камп Ноу“, а на негово място ще започне Пако Алкасер.

Серхио Бускетс и Иван Ракитич също може да не започнат сред титулярите. Поне един от тях двамата със сигурност ще получи почивка. За местата им се конкурират Паулиньо, Андре Гомеш и Денис Суарес.

Стана ясна датата и часът на Ел Класико