Бразилският нападател на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор за пореден път стана жертва на расистки обиди при загубата с 0:1 в гостуването на тима на Майорка. 
Той бе наречен "маймуна" от фен на домакините в Майорка, а видео от грозния инцидент се появи в DAZN. Това му се случва за трети път само този сезон, като предишните бяха в гостувнията на Атлетико Мадрид и  Валядолид в края на есенния полусезон. За капак в края на месец януари преди дербито на Мадрид между Реал и Атлетико се разрази голям скандал с кукла с фланелката на Винисиус, която бе увесена на мост срещу тренировъчната база на Реал, придружена с анти-слоган срещу клуба.
Освен това срещу него във втори пореден мач бяха извършени най-много нарушения - 10 от общо 29, което е рекорд за сезона в Ла Лига.  В края на двубоя  срещу Майорка Винисиус бе и обект на провокация от страна на капитана на съперника Антонио Раийо. Бранителят подкани бразилеца да целуне  емблемата върху фланелката му като отговор на жест на нападателя от края на първата част. При излизането си от терена южноамериканецът показа емблемата на своята тениска и я целуна, като това вероятно беше насочено към дразнещи го фенове на съперника.