Ръководството на Барселона взе решение да предложи договор за още една година на белгийския ветеран Томас Вермален. Очакваше се 32-годишният играч да се насочи към нови предизвикателства, ала явно е настъпила промяна.

Бившият капитан на Арсенал определено няма как да бъде причислен към успешните сделки за каталунците. От пристигането си през лятото на 2014 година досега Вермален е изиграл едва 25 мача.

По принцип контрактът на Вермален е до лятото на 2019-а година, което значеше, че сега бе моментът за Барса, ако иска да получи пари за футболист, който пристигна срещу 15 милиона паунда.

Според „Мундо Депортиво” желанието за  удължаването на сътрудничеството е произтекло от треньора Ернесто Валверде. Той се е мотивирал с това, че Вермален игра на високо ниво, когато Самюел Умтити се контузи през декември. Към края на сезона обаче и самият белгиец претърпя травма.

Новината пък трябва да бъде още един тревожен знак относно съдбата на зимното попълнение Йери Мина. Снажният бразилец демонстрира трудности с адаптацията към живота на „Камп Ноу”.

Още по темата:

Барса разкарва едно от зимните си попълнения

В Белгия оптимисти, че Вермален ще е готов за Мондиала