Бившият треньор на Барселона – Луис ван Гаал, смята, че каталунците ще пропилеят таланта на новото си попълнение Френки де Йонг.

Легендарният спец е на мнение, че на "Камп Ноу" не знаят как да използват младия холандски национал. "Познавам добре Де Йонг. Знам какви качества притежава и мисля, че Барса не използва целия му талант", лаконичен беше Ван Гаал, който e водил отбора два пъти през кариерата си.

Първият е между 1997 и 2000 г., когато се стига до скандал с Христо Стоичков, а вторият през сезон 2002/03. С Барселона има две титли на Испания, една Купа на Краля и една Суперкупа на УЕФА.

От началото на настоящия шампионат, Де Йонг започна титуляр и в трите мача на каталунците в Ла Лига. В загубата от Атлетик Билбао и победата над Бетис футболистът игра пълни 90 минути, а в равенството срещу Осасуна беше сменен с Артуро Видал в 82-ата минута.

Срещу баските Ернесто Валверде постави 22-годишния футболист отдясно на халфовата линия в схема 4-3-3. В останалите две срещи, Де Йонг действа отляво.