Бившият футболист на Реал Мадрид Рафае ван дер Ваарт изрази съжаление от трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус. Холандецът е разочарован от факта, че Роналдо изобщо е напуснал „кралския клуб“.

„На всички е ясно, че хора като Меси... Меси никога няма да напусне Барселона. Малко съм тъжен, че Роналдо напусна“, коментира Ван дер Ваарт.

Холандецът бе в Реал Мадрид, когато клубът привлече Роналдо с многомилионна сделка от Юнайтед. Именно Кристиано бе една от причините за Ван дер Ваарт да напусне след време, но той е категоричен, че не съжалява за това.

„Когато Реал дойде с предложение, решението бе много лесно за мен. Майка ми е испанска, а аз съм наполовина испанец. Семейството ми все още живее там, така че всичко бе просто фантастично. Реал е най-великият клуб на света, нещо специално. Реал е единственият клуб в света, в който съм играл и съм носил неговата фланелка ден и нощ. Правих го“, каза още той.

В момента 35-годишният Ван дер Ваарт се подвизава в тима датския Есберг. Преди това той защитаваше цветовете на Мидтиланд, но договорът му изтече това лято.