Наставникът на Барселона Ернесто Валверде разкритикува боса на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, след като Пеп говори за трансфера на Френки де Йонг от Аякс в Барса.

Сделката бе обявена официално в сряда, а халфът ще се присъедини към каталунците през лятото, а Барселона се пребори с Пари Сен Жермен за подписа му.

Мениджърът на Манчестър Сити коментира трансфера на холандеца на „Камп Ноу”, заявявайки, че неговият клуб не може да се пребори с Барселона и Реал Мадрид. Той изтъкна, че причините са няколко: невероятната лига, в която играят, колко големи клубове са и престижа.

„Не можеш да си позволиш да коментираш футболист, който е в контракт с друг клуб. Не е етично спрямо нито една от страните. Ако го правиш, то всичко си е за теб. Аз не бих го направил. Ако пък играчът иска да каже нещо, тогава той има проблем”, сподели Ернесто Валверде.

„Няма какво да дискутирам тези думи. Всеки прави нещата по различен начин. Знам, че Барселона ще реагира по правилния начин”, закани се Валверде.

Английските медии пък побързаха да извадят сумите, които е заплатил Ман Сити за футболисти, откакто Пеп Гуардиола води клуба от „Етихад”.