Френки де Йонг е на крачка от трансфер в Барселона, информира „Sport“. Каталунците направиха много сериозен прогрес в последните седмици на преговори с играча. 21-годишният футболист е договорил своите лични условия с клуба и е дал своето съгласие за преминаването си на „Камп Ноу“.

Холандският национал е приел офертата, която са му направили от Барселона и е уточнил своите условия с каталунците, които остава да постигнат споразумение с Аякс и сделката да бъде финализирана.

Барселона ще се опита да постигне максимално бързо споразумение с Аякс, за да си гарантира услугите на 21-годишния футболист.

Самият Де Йонг вече обяви, че иска да остане в Аякс до края на сезона и за негов трансфер може да се говори едва през следващото лято.

От Барселона са в постоянен контакт с Де Йонг и неговия агент.

Към 21-годишния футболист има много сериозен интерес от отборите на Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен.

Футболистът чу и останалите предложения на трите клуба. Всички оферти са били астрономически и значително по-добри от тази на Барселона, но каталунският клуб винаги е бил приоритет за Де Йонг.

Преди две седмици агентът на халфа бе в Барселона, за да се опита да финализира писмената оферта на „блаугранас“. Предложението на каталунския клуб нямаше как да съвпада с другите оферти, но в крайна сметка от Барселона са предложили на Де Йонг петгодишен договор и възходяща заплата. Това е ясен знак за бъдещия залог, който Барселона иска да напави за този играч.

Не само това, но Барселона обеща, че след като постигне споразумение, да предложи значителна сума пари на Аякс, за да приключи възможно най-бързо операцията.

В Барселона са оптимисти, защото вече имат предварителна договорка с футболиста.

Аякс иска минимум 75 милиона евро за Де Йонг, сума, която Барселона смята за прекомерно висока в момента. Със сигурност между двата клуба предстоят преговори. Каталунците са готови да платят за холандския национал 60 милиона евро.