Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че тимът му е предприел доста рискове през второто полувреме от мача срещу Севиля, завършил при 2:2. Каталунците изоставаха с 0:2 до 88-та минута на „Рамон Санчес Писхуан“, но само в рамките на 60 секунди с голове на Луис Суарес и Лионел Меси успяха да стигнат до равенство 2:2 и продължават без загуба от началото на сезона в испанския шампионат.

Барселона оцеля и в ада на “Рамон Санчес Писхуан“, преследва рекорд

"Обикновено ние сме отборът, който не отстъпва на терена. Фактът, че допуснахме втори гол, ни накара да продължим да се борим. Трябваше да поемем доста рискове и знаехме, че може и да не успеем", коментира Валверде.

"Все още не смятаме, че шампионатът е спечелен. Точно затова ще се състезаваме до самия край", допълни той.

Също така Валверде коментира и вкарването в игра на Лионел Меси, който в 58-ата минута замени на терена Усман Дембеле. 

Валверде за случая "Меси": Не сме пресирали никого

Припомняме, че Меси не игра и в двете контролни срещи с националния отбор на Аржентина - срещу Италия и Испания. Той се оплакваше от болки в адукторите.

"Планирах да вкарам в игра Меси така или иначе. Той все още е контузен, но не бе активен напоследък и помислих, че ще е по-добре за него, ако поиграе малко, за да си възвърне ритъма. Мисля, че ще бъде напълно възстановен за мача с Рома в сряда", каза още наставникът.