Барселона стигна до изключително драматично равенство 2:2 при гостуването на Севиля от 30-ия кръг на Ла Лига. Каталунците изоставаха с 0:2 до 88-та минута на „Рамон Санчес Писхуан“, но само в рамките на 60 секунди с голове на Луис Суарес и Лионел Меси успяха да стигнат до равенство 2:2 и продължават без загуба от началото на сезона в испанския шампионат. „Блаугранас“ направи голяма крачка към спечелването на шампионската титла. С равенството каталунците продължават да преследват рекорда на Реал Сосиедад за най-дълга серия от поредни мачове без поражение в Примера дивисион.

Звездата на Барселона Лионел Меси бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра през второто полувреме на мястото на Усман Дембеле, когато отборът вече изоставаше в резултата с 0:2.

Валверде гони рекорд на Гуардиола

Барселона на 2 мача от супер рекорд в историята на Ла Лига

Филипе Коутиньо пусна много добър пас към Луис Суарес в 3-та минута. Уругвайският футболист финтира един защитник на Севиля и успя да си отвори пространство, за да стреля, но от малък ъгъл и Серхио Рико спаси.

Серхио Рико не изчисти добре топката в 7-та минута и я изпрати в краката на Андрес Иниеста, който се опита да го прехвърли, но не намери очертанията на вратата на Севиля.

Жорди Алба комбинира с Луис Суарес в 9-та минута, а той стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Тер Стеген.

Севиля организира много добра атака в 12-та минута, когато Стивън Н‘Зонзи комбинира с Хоакин Кореа, който пропусна от отлична позиция да вкара, а ударът му бе блокиран от Серхи Роберто.

Четири минути по-късно след изпълнение на корнер топката стигна до Луис Муриел, който стреля отблизо с глава, но в аут.

Филипе Коутиньо тества Серхио Рико с удар от разстояние в 18-та минута, но вратарят на Севиля спаси.

Севиля пропусна чудесна възможност да поведе в резултата в 21-та минута. Хесус Навас сложи топката на главата на Хоакин Кореа, който бе непокрит в наказателното поле на Барселона и стреля, но изпрати топката на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Усман Дембеле направи добър дрибъл в 33-та минута, който бе завършен със слаб удар и Рико нямаше проблеми да улови топката.

Севиля поведе в резултата в 36-та минута, когато Хоакин Кореа пусна отличен пас към Фран Васкес, а той отблизо не пропусна да вкара във вратата на Тер Стеген за 1:0.

Барселона имаше възможност да изравни резултата в 44-та минута, но каталунците не се възползваха от шанса, който се откри пред тях. Самюел Умтити подаде към Жерар Пике, а той отблизо не успя да засече топката и да я вкара във вратата на Рико.

Севиля удвои своята преднина в 50-та минута. Ескудеро бе изведен сам срещу Тер Стеген, но германският вратар успя да спаси удара на играча на домакините. След това избитата топка попадна в Луис Муриел, който отправи прецизен удар и въпреки плонжа на Тер Стеген, топката срещна десния стълб и влетя във вратата на Барселона.

Севиля направи невероятен пропуск в 55-та минута. Хесус Навас излезе сам срещу Тер Стеген, но се замота и това позволи на вратаря да скъси дистанцията и да се хвърли в краката му. Все пак Навас успя да нанесе удар, който бе избит от Жерар Пике малко пред гол линията. След това топката падна на крака на Васкес, но той стреля встрани от десния стълб на вратата на каталунците.

Лионел Меси се появи в игра 58-та минута на мястото на Усман Дембеле.

Минута по-късно Меси подаде към Коутиньо, а той с остър пас се опита да изведе Луис Суарес на празна врата, но Мигел Лаюн се намеси решаващо и изчисти топката току пред уругвайския нападател.

Три минути по-късно Жорди Алба комбинира с Луис Суарес, който стреля от много малък ъгъл, а топката срещна левия стълб на вратата на Рико и излезе в аут.

Севиля организира много добра контраатака в 72-та минута. Луис Муриел бе изведен на стрелкова позиция, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Тер Стеген.

Андрес Иниеста центрира в наказателното поле на Севиля в 67-та минута, където Серхио Рико се намеси неубедително и изпусна топката, но Луис Суарес не очакваше подобна грешка и не се възползва от открилата му се възможност.

Севиля организира нова чудесна контраатака в 68-та минута, когато Хоакин Кореа подаде към Луис Муриел, но завършващият удар на колумбийския нападател отново не бе точен.

Симон Кяер за малко не си отбеляза автогол в 71-та минута.

Домакините продължиха да контраатакуват много опасно и в 73-та минута Стивън Н‘Зонзи подаде към Мигел Лаюн, но и той стреля неточно в аут.

Хесус Навас отправи много хубав удар в 79-та минута, но Тер Стеген успя да спаси.

Барселона намали изоставането си в 88-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Севиля, Пако Алкасер продължи с глава към Луис Суарес, който бе изпуснат на втора греда и с удар отблизо прати топката под напречната греда във вратата на Серхио Рико.

Барселона успя да изравни резултата в 89-та минута. Филипе Коутиньо подаде към Луис Суарес, който с удар от дъгата на наказателното поле вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Серхио Рико, който я докосна, но не успя да я избие.

До края на мача играчите на Барселона се опитаха да направят пълен обрат, но времето не им стигна да вкарат трети гол.

След това равенство Барселона продължава да е без загуба в испанския шампионат и е лидер в класирането с 76 точки, докато Севиля е шести с 46 точки.