Барселона не очарова с представянето си срещу Реал Мадрид в отложеното дерби от 10-ия кръг на Ла Лига. Ел Класико завърши без голове, а старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде призна, че пресата на Реал е затруднила неговия тим.

Въпреки това Мравката смята, че именно каталунците са заслужавали повече победата, защото са имали по-чистите положения. Поне според неговите думи, макар че гол на "белите" беше отменен заради много тънка засада.

"Много напрегнат мач. И двата отбора имаха по-добри и по-слаби периоди. Съперникът ни създаде проблеми с високата си преса. Когато успявахме да се измъкнем от нея, стигахме до положения. Не помня Реал да имаше толкова голови ситуации, колкото ние. Но като цяло в мача преобладаваха напрежението и картоните, а не тактиката", коментира Валверде.

"Ние бяхме домакини, затова над нас тегнеше напрежението от задължителната победа. Феновете ни даваха предимство и искахме да ги зарадваме, но Реал игра много силно в това дерби", добави наставникът на Барса.

Двата гранда са водачи в класирането на Ла Лига с по 36 точки, но са плътно следвани по петите от Севиля с 31. В следващия кръг Барселона ще е домакин на Алавес, а Реал ще приеме Атлетик Билбао. С това се изчерпват и мачовете в Испания за тази година.