Отборите на Барселона и Реал Мадрид не впечатлиха с продукцията си в поредното издание на „Ел Класико“, завършвайки 0:0 на „Ноу Камп“. Гостите доминираха през по-голямата част от първото полувреме, но през втората част Барселона изравни играта и също стигна до някои положение за гол. Въпреки това обаче и двата отбора като че ли нямаха нищо против да си поделят точките.

Двубоят започна в бавно темпо, като в първите 10 минути на срещата Барселона доминираше притежанието над коженото кълбо, но момчетата на Ернесто Валверде не успяха да стигнат до реално положение. За сметка на това в 10-та минута на срещата Иско отправи и първия удар в срещата след хубава двойна комбинация между испанеца и Карим Бензима.

Само 2 минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа.  Жорди Алба се опита да центрира отляво, но Даниел Карвахал успя да блокира неговият опит. Играчите на "Блаугранас" имаха претенции за дузпа, но на повторението се вижда, че ръцете на бека на Реал Мадрид бях плътно прибрани до тялото.

В 17-та минута дойде и първото голямо положение за „Белия балет“. След центриране от ъглов удар на Тони Кроос Рафаел Варан успя да се извиси най-високо на задната греда. Ударът му обаче беше изчистен на гол линията от Пике.

Осем минути по-късно вратата на Тер Щеген беше поставена под обстрел отново. Първо Карим Бензема успя да центриране успоредно на гол линията, но вратарят на Барса успя да избие с крак. Впоследствие Щеген успя да спаси и ударът на Каземиро от около 25 метра.

В 30-та минута беше време и за първия шанс за „блаугранас“ и то беше на сметката на Лео Меси. След центриране на Жорди Алба отляво към Суарес, но Тибо Куртоа успя да избие. Топката обаче стигна само до границата на наказателното поле, където Меси с едно докосване се опита да добави в празната мрежа. Серхио Рамос обаче успя да изчисти точно на гол линията.

В следващите минути Барселона отново пое контрола върху топката и започна да овладява ранния натиск на гостите. Четири минути преди края на частта каталунците имаха и нова сериозна възможност. След многоходова атака топката стигна до краката на Лионел Меси на около 25 метра от вратата на Реал. Той видя движението на Жорди Алба зад високо изнесената отбрана на гостите и пласира перфектен извеждащ пас. Бекът обаче не успя да вкара от сравнително малък ъгъл.

До края на частта с нов опасен шут от дистанция се открои Федерико Валверде за „кралете“, но той все пак не затрудни сериозно Щеген.

В началото на втората част Барселона укроти опитите на Реал за по-опасна игра и за сметка на това стигна до не лош шанс в 60-та минута. След бърза контраатака на домакините Жорди Алба успя да пласира центриране към точката на дузпата за Лео Меси, но Серхио Рамос се намеси самопожертвувателно, за да не позволи на аржентинския гений да отправи може би решителен удар.

Само 8 минути по-късно играчите на Зинедин Зидан отново тръгнаха в атака на вратата на Барселона. След нова порция действия на контраатака Федерико Валверде напредна през центъра и успя да подаде към оставения непокрит за далечната греда Гарет Бейл, но изстрелът на уелсецът успя да уцели единствено страничната мрежа.

В 73-та минута феновете на Реал Мадрид си помислиха, че ще пътуват наобратно с победа. Левият бек Ферлан Менди беше изведен зад гърба на защитата на Барселона и плъзна хубав успореден пас към Гарет Бейл, който на няколко метра от вратата на Тер Щеген нямаше как да сгреши. При прегледът на видео повторенията обаче голът беше отменен поради тънка засада на френския ляв бек.

До края на срещата с опити за удари се отчетоха Карим Бензема, Жерар Пике и Артуро Видал, но в крайна сметка беше писано дербито да завърши 0:0. Това е и първото нулево реми в Ла Лига между тези два отбора от месец ноември 2002-а година.

По този начин двата отбора остават на първите 2 места в класиране с напълно равен актив - по 36 точки след 17 срещи. 

Барселона - Реал Мадрид 0:0 

Ето ги и съставите на двата тима: 

Барселона: Марк Андре Тер Щеген, Нелсън Семедо, Клеман Ленгле, Жерар Пике, Жорди Алба, Серхи Роберто, Серхио Бускетс, Френки Де Йонг, Лионел Меси, Луис Суарес, Антоан Гризман; 

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Ферлан Менди, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Даниел Карвахал, Каземиро, Тони Кроос, Федерико Валверде, Иско, Карим Бензема, Гарет Бейл;