Наставникът на Барселона Ернесто Валверде бе поредният, който взе отношение по казуса „Неймар“ и неговото евентуално преминаване в ПСЖ. Специалистът обясни след победата над Реал Мадрид с 3:2 в мача от приятелския турнир International Champions Cup, че разполага с бразилеца и добави, че в момента просто трябва да се почака.

„Уважавам всички опции в състава, които имам. Обичам да говоря за това, което ми се случва, а не за това, което може да ни се случи. Нищо не е станало засега. Нека почакаме. Разполагаме с Неймар и мисля, че ще може да ни помогне тази година“, каза Валверде.

Рамос: Дано Неймар си иде

„Не искам да спекулирам. Ще видим къде ще играе до дни и очаквам да е при нас“, добави наставникът.

Колкото до представянето на Барса до момента в контролите, Валверде обясни: „Резултатите са следствие на играта. Ние се стараем да доминираме. Ние искаме да побеждаваме, но трябва да гледаме и играта. Виждам много добри моменти в мачовете ни“.

„Денят в Маями бе тежък заради горещината и влагата. Влязохме обаче добре в мача с Реал. На моменти темпото спадаше. Видях добре моя състав, доминирахме“, анализира още специалистът.