Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде коментира равенството 1:1 със Селта в първия мач от осминафиналите за Купата на Краля. Наставникът на каталунците заяви, че тимът му трябва да бъде предпазлив в реванша, за да не допусне да отпадне от надпреварата.

Селта и Барса ще решават спора на 11 януари

Двата тима ще трябва да решат крайния победител във втория двубой, който е на 11 януари.

“Отборът на Селта ще дойде на „Камп Ноу” за победа. В този мач няма да има фаворит. Запознати сме с потенциала им. Трябва да сме предпазливи”, каза Валверде.

„Труден мач, а темпото бе много високо до самия край. Футболистите на Селта ни пресираха и поемаха рискове. Бяха много опасни на контраатаки, както и ние”, допълни той.

„През първите 20 минути на втората част владеехме играта, но не успяхме да се възползваме от възможностите си. Въпреки равенството, съм доволен от представянето на тима”, коментира наставникът на каталунците.

 В 72-ата минута в игра за каталунците се появи рекордната покупка Усман Дембеле, който не беше се появявал на терена от септември. Той се възстановяваше от контузия близо 4 месеца. Валверде обаче е категоричен, че на футболиста му е нужно още време, за да изиграе цял мач за първия тим.

„Дембеле играеше на позиция, освободена от каквито и да е дефанзивни задължения, което е стресиращо на такъв етап от мача. Това е първата му изява след почти четири месец, в които беше аут от терените. Към момента Дембеле не е готов да изиграе цял мач срещу тим от елита”, заяви Валверде.