Футболистът на Палмейрас Йери Мина се очаква да стане официално футболист на Барселона в понеделник, когато сделката между двата клуба ще бъде финализирана, съобщават испанските издания.

Според информацията, преговорите между Палмейрас и Барселона са в много напреднала фаза, като двата отбора са уточнили всички детайли и остава само сделката официално да бъде обявена.

Йери Мина ще трябва да пристигне в Барселона в началото на следващата седмица, за да премине медицински прегледи и да финализира преминаването си на „Камп Ноу“.

Сделката между двата клуба ще възлиза на 10-12 милиона евро в зависимост от бонусите.

В следващите часове предстои заключителна среща между Мина и ръководните фактори в Палмейрас.

Спортният директор на Палмейрас Алешандре Матос потвърди, че от Барселона са изпратили своята оферта за колумбийския защитник в сряда и тя е много вероятно да бъде приета, но в петък предстои среща лично с Мина.

„Истина е, че от Барселона ни изпратиха една оферта с много добри финансови параметри, но също така е истина, че ние искаме да го задържим до следващото лято. Не искаме да го продаваме сега. Все пак мнението на Йери Мина е много важно и ще трябва да разговаряме с него. Ние може да приемем. Предстои да обмислим ситуацията“, коментира Матос. 

Палмейрас отказа първата оферта на Барселона за защитник

Йери Мина готов за трансфер в Барселона