Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде определи група от 20 футболисти за предстоящото гостуване на Олимпиакос в мача от груповата фаза на Шампионската лига във вторник. Наставникът на каталунците няма да може да разчите на централният си защитник Жерар Пике, тъй като той е наказан.

Барселона без капитана и в Шампионска лига

Валверде нареди сред избраниците си Хавиер Масчерано и Томас Вермален, като алтернативни опиции за заместници на бранителя. Нито единият от двамата не игра в събота при победата с 2:0 над Атлетик Билбао в мача от 10-ия кръг на Ла Лига. Масчерано пропусна срещата, тъй като беше болен, а белгиецът е извън сметките на специалиста от началото на сезона и не е получавал шансове за изява.

Капитанът на каталунците Андрес Иниеста страда от разтежение в десния крак и очаквано остана извън групата, наред с контузените Усман Дембеле, Рафиня, Алеиш Видал и Арда Туран.

Барселона ще се изправи срещу Олимпиакос в мач от група “D” на ШЛ. Каталунците са лидери с пълен актив от 9 точки, докато гърците са последни без нито една.