Наставникът на Барселона Ернесто Валверде за пореден път се изказа само със суперлативи за голямата си звезда Лео Меси. Аржентинецът направи поредния си страхотен мач срещу Валенсия за Купата на Краля и макар да не се разписа, беше в основата на успеха с 1:0. 

Очакванията към играещата легенда на каталунците кактовинаги бяха огромни и дори се чуха гласове, че е трябвало да помогне за по-изразителен успех преди реванша. Точно затова и треньорът му го защити. 

"Знаем, че всеки път, щом Лео вземе топката в краката си, всички очакват да направи нещо магическо. И той го прави, но нека оставим този човек да диша малко. Понякога очакванията са прекалено големи, дори за играч като него", заяви Валверде и анализира битката с "прилепите". 

"Питате ме как оценявам резултата? Бих казал, че е много добър, защото всяка победа е добър резултат. Да спечелиш мач, особено срещу Валенсия, е трудна задача, а ние го направихме."

"Тази преднина от един чист гол ни позволява да се радваме и на нулево равенство на "Местая", но ние няма да преследваме такъв резултат. Ще отидем там, за да търсим победата", сподели Валверде след двубоя.