Барселона постигна минимална победа над Валенсия с 1:0 в първи полуфинал за Купата на Краля в Испания.

"Прилепите" успяха да устискат до само гол пасив, като ще търсят пълна победа и обрат на свой терен на 8 февруари на "Местая".

"Ноу Камп" не успя да се напълни в мразовитата вечер, въпреки силния противник, а Барселона доминираше тотално от началото до края.

Тимът на домакините започна с натиска от първата минута, но Валенсия стоеше много компактно и се отбраняваше добре в неспирните атаки на домакините.

Каталунците се опитваха да влязат буквално във вратата на "прилепите", като първо Ракитич, а след това и Меси имаха шанс да открият в първите 20-тина минути.

Първият удар по посока на вратата на Барселона дойде чак в последната минута от полувремето, дело на бившия играч на каталунците Мартин Монтоя.

Лео Меси имаше отлична възможност още на старта на вторите 45 минути, но топката прелетя покрай гредата.

Дани Парехо в 52-та минута накара Силесен да реагира най-после на вратата на домакините.

Малко преди да измине час игра на терена се появи и Филипе Коутиньо.

Жауме Доменек отрази удар на Лео Меси в 62-та минута, без проблеми. Все пак, пет минути по-късно резултатът най-после бе открит след фамозна акция Меси-Суарес.

Лео Меси почти от аутлинията с късче магия успя да центрира и макар да не бе лесно, Суарес засече с глава в мрежата за 1:0.

Отново Меси, а после и Пако Алкасер имаха други възможности до края на двубоя, а Коутиньо също опита шута си към Доменек, но без успех.

В 90-та минута Йеспер Силесен бе на път да направи фатална грешка, но след като бе излязъл неразчетено, игра като защитник срещу Санти Мина и успя да му избие топката.

Така Барса устиска победата, докато Валенсия си тръгва с гол пасив от "Ноу Камп".