Наставникът на Барселона Ернесто Валверде сподели, че тепърва очаква да види как ще се отрази на Реал Мадрид напускането на Кристиано Роналдо.

„Белите“ се разделиха с голямата си звезда това лято, след като той се присъедини към Ювентус. В касата на европейския клубен шампион постъпиха 117 милиона евро.

„Трансферът на Роналдо сякаш „счупи“ съревнованието между Меси и Роналдо. Казвам това, защото винаги когато споменем единия, става дума и за другия. Ясно е, че хората са очакване, аз също, и то повече от всеки искам да видя как ще се отрази на клуба напускането на този футболист“, каза треньорът.

Ернесто Валверде

източник: БГНЕС

Запитан за целите пред „блаугранас“ за новата кампания, Валверде каза: „Ясно е, че през миналия сезон Барса спечели всичко в Испания. Нормално е да искаме и през новия сезон да спечелим всичко, но това понякога е много трудно или не може да се случи. Ние обаче сме задължени да се борим отдадено във всички турнири. Онова, което знам аз, е, че е добре да си на ниво от първия до последния ден, само това може да ти гарантира успех в Ла Лига. Защото в Шампионската лига, а и в Световното клубно първенство, може да триумфираш само в рамките на 10 минути“.


Още новини: 

Валверде: Меси не спира да ме изненадва, наистина

Стрелец на Барса иска трансфер час по-скоро 

Какво става, когато Меси открие головата сметка на Барса в Ла Лига?