Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви преди мача за Суперкупата на Испания, че неговите футболисти са изключително мотивирани.

„Севиля има предимство, защото вече има няколко официални мача и са по-напред от нас с две или три седмици. Ние идваме от турне и някои играчи са само на няколко тренировки с нас“, коментира Валверде.

„На левия бек имам няколко варианта. Възможно е Миранда да смени Алба. Разполагам и с Кукурея“, добави треньорът на Барселона.

„Идеята ми, която е свързана с Рики Пуч не се е променила. Той е футболист, който има страхотни качества. Рики играе страхотно, има чудесен ритъм, но всичко отнема известно време. Той е футболист, който ни дава неща, които ни правят по-силни. В крайна сметка не е същото да се играе в контроли и в състезателни мачове. Той трябва да се пребори с конкуренцията в отбора, за да получи своя шанс“, продължи наставникът на каталунците.

„Миналата година загубихме мача за Суперкупата, но започнахме лигата много добре. Ясно е, че сега искаме да спечелим трофея и да започнем участието си в първенството още по-добре. Надяваме се да успеем да спечелим шампионската титла, както направихме през миналия сезон, но също така си даваме ясно представа, че ще бъде изключително трудно“, допълни той.

„Играчите се намират в много добро настроение. Знаем, че Видал не бе активен през последните месеци заради контузията, която имаше, но сега тренира усилено. Той е играч, който е свикнал да играе силно във важните мачове и не смятам, че ще има проблем при адаптирането си.“

„Ние сме подготвени за отсъствието на Серхи Роберто“, каза още Ернесто Валверде.