Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде коментира, че никога не е имало идеален сценарий за дозиране на футболист като Лионел Меси. Специалистът говори преди шампионатното гостуване на Виляреал от междинния 30-ти кръг на Ла Лига, като засегна темата дали ще заложи на аржентинската звезда или ще му даде почивка.

„Жълтата подводница“ приема „блаугранас“ на 2 април (вторник) от 22:30 часа. Преди двубоя Барса е лидер в класирането с 69 точки. Виляреал е на пункта над зоната на изпадащите с актив от 29.

Меси с феноменално представяне за десети пореден сезон

„Виляреал е в сложна ситуация. Намира се назад в класирането, но направи силни мачове със Севиля, Реал Мадрид, Атлетико…На четвъртфинал в Лига Европа е. Нормално искаме да победим. Остават 9 кръга до края и всеки мач от оставащите ще е специфичен. Ние искаме титлата отново“, започна Валверде.

„Никога не е имало идеален сценарий за дозиране на играч като Меси. Но ще видим дали ще играе във вторник. Ще подходим сериозно към мача. Много хора са насочили поглед към Атлетико, но трите точки срещу Виляреал са също така важни, както и срещу Атлетико“, допълни специалистът.

В изминалите седмици отново се появиха слухове, че каталунците искат Антоан Гризман. Запитан дали тези информации могат да дестабилизират някой измежду „блаугранас“ и „дюшекчиите“, които се изпраят един срещу друг в 31-ия кръг на Примера, Валверде обясни:

„Нито ние, нито Атлетико ще бъде разколебан от слуховете за Гризман. Говори се и за други футболисти. И двата клуба сме свикнали“.

Меси изравни Касияс по победи в Ла Лига

„И трите трофея, за които се борим са еднакво близо и далеч. Всичко зависи от малки детайли. Всичко тепърва ще се решава. Сега сме на решителната фаза. Ще е чудесно да направим требъл“, допълни Валверде.