Карим Бензема достигна връх, непостиган дори от Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Французинът реализира победното трето попадение за испанския гранд при победата с 3:2 на “Сантиаго Бернабеу” срещу Уеска в мач от Ла Лига в неделя.

Бензема бе точен в 89-ата минута и вече може да се похвали, че има поне по един гол срещу всеки отбор, против който се е изправял в испанския елит. Откакто е в Реал Мадрид (от 2009 година), Бензема е играл срещу 34 различни отбора в Ла Лига и не е пощадил нито един от тях, отбелязва Marca.

За сравнение аржентинската голова машина на Барселона Лионел Меси има поне по едно попадение срещу 37 от 40-те тима, против които се е изправял в Ла Лига. Кадис, Мурсия и Херес са клубовете, чиито мрежи не е съумял да опъне “Бълхата”. Бившият съотборник на Бензема в Реал Мадрид - Кристиано Роналдо, пък е “наказвал” 32 от 33-те отбора, срещу които е играл между 2009 и 2018 година, като успява да му се изплъзне единствено Леганес.

Легендата на Реал Мадрид Уго Санчес всъщност е успял да порази вратата на всеки от противниците, срещу които се е изправял в испанския елит преди да приключи кариерата си, но “жертвите” на мексиканеца са били 33 - с една по-малко от тези на Бензема.

Едно от най-големите имена в историята на “Белия балет” - Раул, пък “се е разписвал” срещу 35 различни тима, но други 4 отбора са му се изплъзнали.