Треньорът на Барселона Ернесто Валверде анализира ремито с Валенсия (1:1) в мача от осмия кръг на Ла Лига. Той споели, че не е ядосан от попадението, което неговите възпитаници допуснаха още във втората минута на „Местая“, тъй като съставът му е реагирал по най-добрия начин след това.

„Няма за какво да съм ядосан. Отборът ни реагира добре. Преди няколко дни ние вкарахме във втората минута, сега допуснахме да ни отбележат“, започна специалистът.

„Анализирали сме изминалата седмица, която можем да определим като трудна. Мачът с Леганес ни разколеба, но сега мисля, че се върнахме на правия път. Опитахме се да диктуваме мача с Валенсия, но беше сложно. След срещата може да кажем, че има малко тъга у нас“.

На питане оказала ли е умората влияние, треньорът обясни: „Играхме мач преди 4 дни, те преди пет дни. Просто, когато един тим се затвори отзад е по-сложно“.

„След като изравнихме, имахме възможности и да спечелим. Валенсия не искаше да ни оставя свободни пространства. На този терен е трудно“, отбеляза още Валверде.

След паузата за Лигата на Нациите „блаугранас“ са домакин на актуалния лидер в класирането Севиля. Срещата е на 20 октомври от 21.45 часа.