Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде няма как да не е доволен след разгромния резултат с 3:0 в реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу Челси.

Барса отстреля безпощадно Челси в нощта на Меси

Лионел Меси демонстрира блясък и на практика изведе каталунците до четвъртфиналната фаза на надпреварата. Той се разписа на два пъти и асистира за второто попадение в срещата, дело на Усман Дембеле.

Според Валверде обаче до голяма степен късметът е бил в основата на успеха на Барса.

"Челси доста ни затрудни, защото ни пресираха през цялото време и създаваха доста опасности. Те показаха, че са страхотен отбор, със страхотни играчи и ние сме късметлии, че успяхме да ги победим", каза Валверде.

Конте: Пропуснахме много положения, Меси направи разликата

"Трябва да призная, че съперничеството между двата тима бе огромно. Бе много трудно и в двата мача. Отбелязахме гол още с първата възможност, която се отвори пред нас. Усещането за отговорност, което притежава Меси, е част от неговата идентичност", допълни той.

"Меси знае, че в наистина важните моменти истинските звезди трябва да се покажат. Той винаги се старае да прави това. Нямаше гаранция, че ще вкара, но той е фантастичен играч. Радваме се за него. Късметлии сме да виждаме подобен талант, който ще остане в историята", завърши испанският наставник.