Маркос Алонсо беше играчът на Челси, който направи най-големите пропуски за тима си в битките с Барселона от 1/8-финалите в Шампионската лига. След поражението с 0:3 на "Камп Ноу" той призна класата на съперника и най-вече на играещата му легенда Лео Меси. 

"Мисля, че Барселона бяха по-добрият отбор в двата мача, все пак имат Меси в състава си. Ние обаче се представихме на много високо ниво и в двата двубоя. Срещу такъв съперник нямаш право на грешки, а ние допуснахме прекалено много."

"Да, може и да бяха по-добри, но имаха късмет да ни отбележат, при това след нашите пропуски. Трябва да продължаваме да тренираме и да ставаме все по-добри. Допуснахме нещастни голове, а в същото време ударихме няколко греди и в двата двубоя."

"Макар да ни водеха с два гола преди почивката, те не се чувстваха комфортно на терена в тези минути. Можеше да е поне 2:2 на почивката и ако наистина беше така, щеше да е по-различно. Но с толкова пропуски и такива грешки, на този стадион просто става трудно", заяви Маркос Алонсо след битката.