Отборите на Валенсия и Атлетико Мадрид излизат в спор за трите точки, в мач от третия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Естадио Местая" ще започне днес в 23:00 и ще бъде излъчван на живо в ефира на MAX SPORT 4 HD.


И двата отбора ще искат победата, след колеблив старт на сезона. Те записаха по една победа и една загуба досега в испанското първенство.

Валенсия започна с победа срещу Хирона с 1:0. Отборът на Дженаро Гатузо обаче загуби втория си мач срещу Атлетик Билбао с 0:1. Големият липсващ за Валенсия ще е левият бек Хосе Гая, който изтърпява наказание от 4 мача, заради острите си коментари към съдиите след мач срещу Осасуна.

Атлетико Мадрид пък започна с разгром над Хетафе с 3:0 като гост, но във втория мач имаше трудности срещу Виляреал у дома и загуби с 0:2. Лошите новини за Диего Симионе, не се ограничиха само до загубата, а и червения картон на Молина, който няма да е в групата за двубоя срещу Валенсия.

И двата тима имат по 3 точки в актива си, като Атлетико заемат 12-та позиция, а Валенсия 14-та в класирането. В последните три срещи на тези два отбора, има минимум 4 вкарани гола, като Атлетико печелят два пъти, а веднъж се стига до зрелищното равенство 3:3. Интересното е, че "дюшекчиите" нямат загуба в последните 15 мача срещу "прилепите" в Ла Лига, като последната им загуба е през 2014та година.