Испанският шампион Реал Мадрид победи много трудно с 3:1 Еспаньол в двубой от III-ия кръг на Ла Лига. По този начин „Кралския клуб“ събра пълен актив от 9 точки и се качи на челната позиция в класирането. Със същия актив е и Бетис, но „лос вердибланкос“ са с по-лоша голова разлика.

Винисиус наказа „папагалчетата“ в 12-ата минута, но Хоселу изравни само две минути преди края на първата част. Деветката на „Белия балет“ Бензема се превърна в герой около 90 секунди преди да изтече редовното време, когато засече от въздуха подаване на Родриго. В осмата минута на добавеното време вратарят на Еспаньол – Бенжамен Лекомте, бе изгонен за фал срещу Себайос, а защитникът Кабрера, който застана на голлинията при така стеклите се обстоятелства, не успя да отрази пряк свободния удар, изпълнен от Бензема – 3:1 за Реал.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Еспаньол - Реал Мадрид

източник: Sofascore.com


Фаворитът Реал започна в много добро темпо срещата и очаквано усилията на тима дадоха резултат в 12-ата минута.

Продължително разиграване на "лос бланкос" премина през Чуамени, който намери в коридор Винисиус и бразилският магьосник преодоля Лекомте с техничен изстрел, за да открие.

Героят за Реал от тазгодишния финал в Шампионската лига можеше и да удвои, но леко арогантно опита да прехвърли френския страж на каталунците и не сполучи в опита си. 

Кроос също се озова на добра позиция за удар, но бе блокиран. В 38-ата минута за първи път Куртоа трябваше да се намесва след силен удар от дистанция на Винисиус Соуса.

Точно преди почивката домакините бяха близо до изравняване. След корнер Кабрера отклони топката с глава и тя мина на сантиметри от лявата греда на белгийския страж на „лос меренгес“.

Секунди по-късно голът дойде - Хоселу получи отлично подаване в наказателното, овладя и стреля. Вратарят отрази, но топката се върна в нападателя с щастлив рикошет в гърба ни Милитао и този път той успя да изравни.

Втората част започна с лек превес за шампиона, като Валверде имаше шанс да даде отново преднина на Реал, но не успя в опита си. Точно четвърт час след началото на полувремето дойде уникален шанс за "папагалчетата", при който голмасторът Хоселу стреля на два пъти от броени метри. При единия опит ударът му бе блокиран, докато при другия Куртоа показа изумителен рефлекс. 

Реал отговори с два изстрела на Бензема, при първият от които Лекомте показа наистина много добра реакция.

В предпоследната минута на редовните 90 минути Родриго достави перфектно центриране отляво за Бензема, а опитният френски стрелец от непосредствена близост прати топката в близкия ъгъл на Лекомте.

В четвъртата минута на добавеното време вратарят на домакините Бенжамен Лекомте перпъна Дани Себайос на границата на наказателното поле. Родриго довкара топката в мрежата на каталунците, но тъй като реферът вече бе отсъдил засада, след кратка конкултация с ВАР, Лекомте бе изгонен.

Реал получи възможност да изпълнява фал, от който Бензема отбеляза втория си гол, стреляйки в близкия на застаналия на голлинията Кабрера ъгъл.


FT / Еспаньол - Реал Мадрид 1:3

0:1 Винисиус 12`

1:1 Хоселу 43`

1:2 Карим Бензема 89`

1:3 карим Бензема 90+9` (ф)

Еспаньол: Бенжамен Лекомте(чк), Оскар Хил, Фернандо Калеро, Леандро Кабрера, Браян Оливан, Еду Експозито(89` - Дани Гомес), Серхи Дардер, Рубен Саеш, Винисиус(69` - Кейди Баре), Хави Пуадо(78` - Нико Меламед), Хоселу

Наставник: Диего Мартинес

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Лукас Васкес (85` - Дани Карвахал), Едер Милитао, Давид Алаба, Лука Модрич(58` - Едуардо Камавинга), Орелиен Чуамени, Тони Кроос(80` - Дани Себайос), Федерико Валверде(58` - Родриго), Карим Бензема, Винисиус Жуниор

Наставник: Карло Анчелоти