Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е прочел присъдата на старши треньора Жулен Лопетеги още преди Ел Класико, съобщава радио „Cadena SER“. Според информацията, още в началото на миналата седмица, след загубата на „кралете“ с 1:2 от Леванте на „Сантиаго Бернабеу“, Перес е провел разговор с капитана на отбора Серхио Рамос, който също е подкрепил идеята за уволнението на Лопетеги и треньорската смяна.

Рамос е казал на Перес, че футболистите в съблекалнята ще подкрепят евентуална треньорска рокада.

Самият Перес е информирал дясната си ръка Хосе Анхел Санчес за планираната смяна. Именно Санчес е натоварен със задачата да бъде намерен нов треньор на отбора.

Фаворит на този етап изглежда Антонио Конте, с когото са проведени серия от разговори. Флорентино Перес обаче не смята, че бившият мениджър на Челси отговаря на профила на треньор, от който Реал Мадрид има нужда. Смята се, че Конте е пожарният вариант, към който испанският гранд ще прибегне.

През последните дни Хосе Анхел Санчес е провел два разговора с националния селекционер на Белгия Роберто Мартинес, но на този етап е малко вероятно той да приеме отправеното му предложение.

Флорентино Перес е намекнал на президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и неговите приближени за решението за уволнението на Конте още на традиционния обяд преди Ел Класико.

Любопитна подробност е, че човек от екипа на Антонио Конте е присъствал на трибуните на „Камп Ноу“, за да наблюдава Ел Класико и си е водил записки.

Шефовете на Реал Мадрид се притесняват от това как Конте ще бъде приет в съблекалнята на отбора, тъй като Серхио Рамос вече направи остър коментар относно италианеца. Капитанът на "кралете" заяви, че всеки един треньор трябва да спечели уважението на футболистите с работата си.

Още новини: 

Ако Конте поеме Реал, край с хранителните прегрешения

Конте казал "не" на Милан в очакване на Реал

Всичко явно е сигурно: Конте спешно прекрати ваканцията си

Най-големите победи на Барса над Реал Мадрид 

Намек за Лопетеги или предупреждение за Конте - какво каза Рамос?

Лопетеги чака само подписа върху уволнението си

Лопетеги сам и с наведена глава след крушението в Ел Класико

Лопетеги се сбогувал с играчите на Реал Мадрид

Реал Мадрид уволнява Лопетеги, Конте го сменя