Хосе Мария Хименес е много важна част от състава на Атлетико Мадрид.  Уругвайският национал обаче често страда от контузии и това му пречи да играе редовно в отбора на Диего Симеоне.  Опитният защитник е твърдо решен да остане в Мадрид и да помогне на своя тим да триумфира с титлата в Ла Лига. “Мадридчани“ заемат първото място във временното класиране засега, но имат само точка преднина пред втория Реал и две пред Барселона. Въпреки оспорваната битка за трофея, Хименес е сигурен, че Атлетико ще успее да вдигне купата и отново ще изпита същите незабравими емоции от 2014 година. 
 
„Щастлив съм в Мадрид и приемам това място за свой втори дом. Тук съм вече толкова отдавна и нямам никакво намерение да си тръгвам. Желая да остана и да помогна на отбора да стане шампион, нещо, което ще е изключителен успех, като имаме предвид жестоката конкуренция.  Три отбора се борим за отличието и не помня скоро финалът на сезона да е бил толкова непредвидим. 
 
След като сме първи, все още всичко зависи от нас и е хубаво, че не трябва да разчитаме на другите.  Радвам се да бъда част от толкова голям клуб, който винаги се цели високо и иска да се представи максимално силно на всички фронтове. Разполагаме с чудесен мениджър, който  знае много добре какво прави и аз съм оптимист. Ще дадем всичко от себе си Атлетико да вдигне трофея. Искам да покажем, че можем да го направим“, коментира Хименес.