Бетис успя да препъне неубедителен Атлетико Мадрид, стигайки резултат 1:1 в последен мач от неделната програма на 30-тия кръг в Ла Лига. Яник Караско даде аванс на своя тим в 5-та минута. Кристиян Тейо изравни в 20-та минута, като това се оказа и крайният резултат, който оставя битката за титлата напълно непредсказуема. 

13 снимки

Срещата започна по великолепен начин за състава на Диего Симеоне, след като Яник Ферейра Караско успя да се възползва от подаване на Анхел Кореа, за да отбележи за 1:0. В 15-та минута шанс да удвои резултата получи Саул Нигес, чийто удар не затрудни Клаудио Браво.

В 20-та минута обаче момчетата на Мануел Пелегрини стигнаха до изравнителен гол. След извеждащ пас на Алекс Морено, Кристиян Тейо успя да разстреля Ян Облак за 1:1.

До края на първото полувреме двата тима така и не успяха да създадат нови сериозни опасности, за да се оттегялт при 1:1. В началото на втората част гостите продължиха да се затрудняват все повече с това да организират играта си, а Серхио Каналес тества рефлексите на Ян Облак в 63-та минута, но словенецът се справи. 

Севилци стояха все по-добре и в 74-та минута Айтор Руйбал не успя да намери вратата на Облак след перфектно центриране. Две минути по-късно резервата Диего Лайнес принуди Облак отново да вади отбора си от трудна ситуация. До края на срещата нови попадения не паднаха и така Атлетико за пореден път не спечели трите точки. 

"Дюшекчиите" остават първи, но само с точка пред Реал и с две пред Барса, а до края на сезона все още има цели 8 кръга.

Бетис - Атлетико Мадрид 1:1

0:1 - Яник Караско (5)

1:1 - Кристиян Тейо (20)

Ето и съставите на двата отбора: 

Бетис: Браво, Емерсон, Менди, Бартра, Морено, Каналес, Родригес, Руйбал, Фекир, Тейо, Хоакин;

Атлетико Мадрид: Облак, Ермосо, Хименес, Савич, Караско, Нигес, Ерера, Коке, Трипиър, Феликс, Кореа;