Мениджърът на Арсенал Унай Емери вярва, че Жулен Лопетеги разполага с достатъчно опит, за да излезе от трудната ситуация, в която се намира в момента начело на Реал Мадрид.

„Реал Мадрид трябва да намери баланса в играта си без Кристиано Роналдо, защото през последните години той се превърна в много важна част от състава на „кралете“. Отборът се нуждае от време, за да се адаптира към новата ситуация. Реал Мадрид има потенциал, а Лопетеги има опит, за да излезе от ситуацията, в която се намира“, коментира Емери.

„Липсата на попадения от страна на Реал Мадрид го отдавам единствено на по-малката концентрация и по-голямото напрежение пред гола. Не може да обвиняваме за това Жулен“, добави бившият треньор на Севиля и Пари Сен Жермен.

„Испанското първенство става все по-конкурентно и интересно. Вижа се нрпрекъснатия растеж на отборите. Испанската лига се намира в много добро състояние. Икономически е много добре подсилена. Вече влизат сериозни пари от телевизионните платформи. Това увеличава силата на отборите. Има загуби като Неймар и Кристиано Роналдо, но Барселона и Реал Мадрид продължават да имат водеща роля в световен план“, продължи мениджърът на Арсенал.

„Атлетико Мадрид се приближава все по-близо до нивото на Барселона и Реал Мадрид. Атлетико успява да задържи топ футболистите си, а освен това става все по-силен. Много важно за клуба бе, че Антоан Гризман взе решение да остане на „Уанда Метрополитано“. Тази година Валенсия също направи икономически удар и отборът е много силен, но се нуждае от по-добри резултати, за да оправдае направената инвестиция. Този баланс прави лиагата по-привлекателна“, каза още Унай Емери.