Френският полузащитник Еманюел Пти сподели, че не предрича Арсен Венгер да застане начело на Реал Мадрид, след като Зинедин Зидан се оттегли от поста съвсем наскро.

Бившият мениджър на Арсенал е един от спряганите за нов треньор на „белия балет”, но бившият френски полузащитник не намира логика в това действие на Реал.

Еманюел Пти бе част от състава на Арсенал в период от три сезона, между 1997 и 2000-а година, след което премина големия враг на мадридистите Барселона. За Арсенал Пти изигра на "Хайбъри" 85 срещи, в които вкара 9 гола.

„Не вярвам Арсен да застане начело на Реал. Защо ли? Защото имаше на три пъти възможност да го направи през годините, и не го стори”, сподели Пти.

„По принцип не бих използвал тази дума, но в Испания той има репутация на загубеняк. Това е вследствие на представянето на Арсенал в Шампионската лига през годините”, довери Пти.

„Начинът, по който Венгер обича да работи не е този, по който се работи в Реал Мадрид. Реал е много политичен клуб. Напрежението, президентът винаги е въвлечен в спортните дела. Той няма да разполага със свободата, която имаше в Арсенал”, продължи Пти.

Фаворит за поста в Мадрид е легендарният футболист от близкото минало на Реал Хосе Мария Гутиерес – Гути.