Ръководните фактори в Барселона са се заели със задачата да убедят Андрес Иниеста да остане на „Камп Ноу“ поне и през следващия сезон, разкрива „Sport“.

Иниеста обяви, че до 30 април трябва да вземе решение относно своето бъдеще. Към него има много сериозен интерес от няколко китайски клуба, които вече са изпратили своите оферти.

В същото време старши треньорът Ернесто Валверде не крие своето желание да задържи Иниеста в състава си и през следващата година.

Бартомеу винаги е обичал да бъде близо до футболиста. Преди последното подновяване на договора на Иниеста, Бартомеу отиде лично на гости на халфа и неговото семейство, за да сближи позициите и всичко да бъде уточнено. Президентът на Барселона даде ясно да се разбере, че клубът е готов да изпълни всички желания на капитана и в крайна сметка така се получи. По този повод Бартомеу иска да действа със същата естественост. Позиция, която ще бъде следвана от спортния мениджмънт и разбира се, от старши треньора Ернесто Валверде.

Всъщност Ернесто Валверде е най-загрижен от възможността Иниеста да напусне Барселона, тъй като треньорът на каталунците призна, че на 33-годишният футболист е незаменим и се намира в много добра форма.

Барселона се подготвя за момента, в който Иниеста ще вземе решение да напусне. В отбора вече бе привлечен Филипе Коутиньо от Ливърпул, който трябва да бъде директният заместник на Иниеста. Освен това каталунците си осигуриха и услугите на Артур Мело от Гремио, който е инвестиция в бъдещето. В краткосрочен план Иниеста продължава да бъде с решаваща роля за Барселона, докато Коутиньо и Артур се нуждаят от време да се адаптират към стила и философията на клуба, въпреки че притежават огромен талант.

Андрес Иниеста все още не е взел своето окончателно решение. Емоционалният фактор ще има своята съществена роля. Личното решение на футболиста ще бъде повлияно от много фактори, а ролята на клуба също ще бъде ключова.

Един от символите на Испания обяви края с "ла фурия"

Иниеста си даде още 2 години и не изключи да напусне Барса