Халфът на Реал Мадрид Хамес Родригес се намира в един от най-тежките моменти в кариерата си. Отдавна е наясно, че не е желан на "Сантиаго Бернабеу", но не знае къде ще продължи да играе. Колумбиецът бе безкрайно откровен в подкаста на Даниел Хабиф.
 
„Бих искал да знам бъдещето си, но още съм в неведение. Може да минат дни или седмици преди да разбера къде ще продължа. Не знам, наистина. Искам да отида там, където мога да играя, където ще бъда щастлив, където ще усетя, че целият свят ме обича.
 
Много е неприятно е да не играеш. Аз знам, че имам достатъчно ниво, но други хора не смятат, че е така. Това е разочароващо. Ако бях лош футболист, бих приел този факт, но не е така. Искам да печеля и винаги да играя.
 
Зидан има свои предпочитания и това заслужава уважение. Не съм в неговия списък с приоритети, но е трудно е да разбереш, че нямаш същите възможности като съотборниците си.
 
Исках да напусна миналата година, но клубът не ми позволи. Самият аз исках да отида там, където мога да играя. Знаех, че няма да имам възможност, защото Зидан вече имаше своята база от играчи. Исках феновете да запомнят предишния ми период в Реал Мадрид, когато вкарах 36 гола и направих 42 асистенции.
 
Този сезон е едно от най-големите разочарования в кариерата ми, но Слава Богу, че съм млад и имам време да намеря отново щастието си
Има много добри играчи в света, затова ми е трудно да направя мечтан отбор. Но мога да посоча моя топ 3 -  Марадона, дебелия Роналдо и Пеле. И Нойер на вратата. 
 
Имал съм много автомобили - Порше, Ламборджини, Бентли, Мерцедес G500. Сега имам Мерцедес с 630 конски сили, който е бомба. Не знам кой модел, но е бомба. Спрях обаче да купувам коли, защото не мога да ги карам. Отнеха ми шофьорската книжка в Испания за превишена скорост.  Започнах курсове за възстановяване на точките, за да си върна документа."