Реал Мадрид може да се подсили с трима играчи през януари, пише испанският ABC.

Първият ще бъде 17-годишният бразилски нападател Родриго Силва Гоеш, когото “белите” вече купиха за 45 млн. евро от Сантос. Първоначалното споразумение бе той да остане в бразилския гранд до юни 2019 г., но не е изключено от Реал да си го приберат още през януари.

Вторият играч би бил Хамес Родригес, който не е доволен от статута си на резерва при новия наставник на Байерн Мюнхен Нико Ковач. Колумбиецът по-често остава на пейката, като вече заяви желанието си да напусне Бавария поради създалата се ситуация. Възможно е той да се завърне обратно в Реал - неговият титулярен клуб, от който е отдаден с двугодишен наем в Байерн. Ако все пак ролята на Хамес в Байерн се промени, и той реши да остане в отбора, баварците ще трябва да платят 62 млн. евро за атакуващия халф - нещо, което в момента изглежда невъзможно да се случи.

23-годишният бранител на Еспаньол Марио Ермосо е третият евентуален трансфер на “белите” след Нова година. Той е кадър на школата на Реал Мадрид, а колебанията, които изпитват европейските клубни шампиони в защита със сигурност ще ги накара да погледнат по-сериозно към нови имена. За да привлекат Ермосо, от Реал ще трябва да платят 15 млн. евро на Еспаньол.