Германската футболна легенда Лотар Матеус си позволи да отправи остра критика по адрес на Хамес Родригес относно слабото представяне на Байерн Мюнхен след домакинското поражение с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах.

„Хамес е обиден, когато не играе. След това започва като титуляр и се представя потресаващо слабо. Не мога да разбера какво прави такъв играч в Байерн“, коментира Матеус пред „Sky“.

„Футболистите трябва да слязат от пиедестала, на който се намират и да поемат своята отговорност. Байерн е клуб за играчи от световна класа. Не си спомням Байерн да е играл толкова слабо. Представянето няма нищо общо със съвременния футбол. Играчите не се борят за топката, липсва ентусиазъм. Езикът на тялото им говори за проблеми в тима. Не виждам някой да търси изход от ситуацията“, добави той.

От друга страна Матеус не пропусна да подложи на сериозна критика и старши треньора Нико Ковач.

„Треньорът мисли за футбол цял ден. Ковач напълно се идентифицира с клуба и именно той трябва да плати сметката, че отборът не бе подсилен достатъчно през лятото. Ковач забрави да направи обновяване на състава. Това е голяма грешка, която не може да бъде поправена до края на сезона. Треньорът трябва да поеме своята отговорност. На пазара имаше играчи, които можеха да бъдат привлечени като Антоан Гризман или Гарет Бейл“, каза още Лотар Матеус. 

Хьонес защити Ковач въпреки неубедителното начало на сезона

Кризисна среща в Байерн, Ковач на нокти

Скандали в съблекалнята на Байерн, Хамес заплашил с напускане​