Главният изпълнителен директор на испанския Реал Бетис Рамон Аларкон обвини Уест Хем за неуспеха им да осъществят трансфера на Пабло Форналс. Испанецът трябваше да се сбогува с "чуковете" след пет години, като Бетис се съгласи на трансферна сума от 8 милиона евро (6,8 милиона паунда) за услугите му.

27-годишният футболист се бореше за време на терена този сезон - започна само четири мача във Висшата лига под ръководството на Дейвид Мойс - и се надяваше, че преминаването в Ла Лига ще увеличи минутите му. Сделката обаче така и не беше потвърдена в крайна сметка и Аларкон заяви, че Бетис е направил всичко възможно, като същевременно настоя, че не се е отказал от надеждата, че могат да получат зелена светлина за завършване на трансфера.

„Имаше проблем с Форналс в последния момент, смятаме, че е компютърен проблем. Бетис изпрати всички документи коректно и навреме и изглежда, че Уест Хем има компютърен проблем. Не беше само с Бетис, но и с други сделки, които те имаха. Надяваме се, че това ще бъде разрешено през следващите няколко дни", сподели Аларкон.

Директорът на Бетис е прав, по подобен начин пропадна и трансферът на Саид Бенрама в Олимпик Лион. Позицията на френския тим обаче бе далеч по-остра.