Олимпик Лион разкриткува сериозно Уест Хем, след като трансферът на Саид Бенрама се провали в последния момент. Алжирецът бе смятан за сигурно попълнение на клуба от Лига 1, но "административна грешка" не е позволила документацията да бъде завършена до крайния срок на трансфрения прозорец.

За играча Лион щеше да плати общо 15 милиона паунда, а Бенрама дори е договорил условията си с френския тим. Нормално, от Олимпик Лион не останаха никак доволни от развитието на цялата ситуация и пуснаха официална позиция, в която разкритикуваха действията на "чуковете". 

"Олимпик Лион съжалява за провала на трансфера на Саид Бенрама, поради причини извън нашия контрол. Клубът подлага на въпрос действията на Уест Хем, който не успя да изпълни всички адиминистративни задачи по завършването на трансфера в дадения срок, въпреки че имаше договорка от всички страни", се казва в изявлението на Лион.

„Олимпик Лион с удоволствие посрещна Саид Бенрахма в Лион този четвъртък, за да финализира трансфера си от Уест Хeм. Въпреки това, тази вечер, когато Олимпик Лион беше въвел всички административни данни в специалната платформа на ФИФА (FIFA TMS), Уест Хем така и не беше стартирал никаква техническа процедура от тяхна страна, въпреки многократните напомняния и непрекъснатата взаимна телефонна комуникация. Олимпик Лион дълбоко съжалява за тази ситуация и това решение, демонстрирайки дълбока липса на уважение от страна на Уест Хем към институцията и играча", допълват французите.