Нападателят на японския Саган Тосу Фернандо Торес се прибра в Испания за празниците. Той се срещна с бившите си съотборници от Атлетико Мадрид и говори пред медиите по някои актуални теми около тима на "дюшекчиите", както и в европейски футбол.

„Мисля, че ако Атлетико играе както може, Ювентус трябва да е много разтревожен. Те ще имат голям проблем. Атлети няма страх от никой никога“, коментира една от най-интересните двойки в 1/8-финалите на Шампионска лига испанецът.

„Не съм виждал съотборниците си от последния мач тук на „Уанда“. От време на време си говорим с някои от тях. Но днес минах да ги поздравя. Винаги е хубаво да срещнеш някого, с когото си в толкова топли отношения“, заяви Торес.

„В момента Атлетико израства и може да се бори във всеки мач и турнир. Шампионатът е много равностоен. Отборът страда често от контузии, но това е част от футбола. Понякога трябва да прекрояваш състава. Да използваш играчи на позиции, които не са типично техни. Дано нямат повече проблеми с контузии. Всички имат желае да се върнат на терена и да помагат. Да се представят на най-високо ниво“, добави той.

„Да преподпишеш с даден играч е дълъг процес. Искам обаче всички да продължат да се състезават – казвам го като фен. Искам Облак и Годин да преподпишат и да продължат с отбора. Годин е фундаментална част от нашата история. За мен Облак е най-добрият вратар в света. Сигурен съм, че ще направи всичко възможно, за да остане“, каза Торес.

Той коментира и полемиките около тазгодишната „Златна топка“, спечелена от Лука Модрич: „Накрая може да спечели само един. Лука, Гризман, Меси и Роналдо направиха прекрасни сезони“.

„Атлетико е в един голям момент от своята история. Отборът показа, че може да се състезава срещу най-добрите. Може да спечели всяка надпревара. Не е хубаво да си втори или трети. Хората искат да си първи, но това е сложно. Преди години никой не вярваше, че могат да бъдат изминати тези стъпки. В момента хората мечтаят за много. Играчите и треньорите не спират, правят непрекъснато стъпки напред. Непрекъснато се изкачват стъпка по стъпка по стълбицата“, заяви емоционално испанецът.

„Никой не вярваше, че трети отбор ще се намеси в битката между Реал и Барселона. Атлетико обаче се намеси в тази битка. И дори я спечели веднъж. Проектът е започнат от много време. Надявам се хората като Симеоне, които са важна част от всичко това, да продължат дълги години в клуба. За да се бориш с Реал и Барселона, ти трябват много качества“, завърши световният и европейски шампион с Испания.