Бившият испански национал Фернандо Торес обяви, че ще играе от новия сезон за клуба от японската лига Саган Тосу, където преминава със свободен трансфер от Атлетико Мадрид.

Хлапето призна, че е имал оферти от Франция, Германия, както и от няколко отбора от Испания.

„Моето познание върху японския футбол се базира на това, което гледах от националния отбор на страната им на Световното първенство в Русия. Ще играя в първенството с моя добър приятел Андрес. Вярвам, че ще бъде вълнуващо преживяване. Саган е един малък отбор от предградията“, коментира Торес.

„Имах оферти от всеки един континент на планетата. Моят нов отбор се казва Саган Тосу от Япония“, обяви Торес на събитие в собствения му фитнес-салон в Мадрид.

„Имах предложения от Франция, Германия, дори и от Испания. Но от самото начало бах наясно, че не ми се мести в европейски футбол“, добави той.

„Исках ново предизвикателство на напълно ново място“, продължи нападателят.

Торес, който има два периода в родния си клуб Атлетико Мадрид, също така е играл за отборите на Ливърпул, Челси и италианския Милан.

С испанския национален отбор той е световен шампион и два пъти европейски шампион.

Саган Тосу се върна в японската елитна Джей лига през 2017-а година след пет сезона изгнание и при първата кампания остана на 7-о място. Сега амбициите са по-големи, а Торес тръгва по стъпките на Андрес Иниеста, който също ще продължи кариерата си в Япония, но за Висел Кобе.