Барселона не може да си позволи и за миг да подцени Реал Мадрид в предстоящото Ел Класико, смята вратарят на каталунците Марк-Андре тер Стеген. Германският национал заяви, че неговите съотборници изобщо не бива да отдават значение на раздялата между Реал и Кристиано Роналдо, защото и преди нея „белия балет” разполагаше с други крайно опасни играчи.

Най-големият мач в испанския футбол ще се състои в неделя, 28 октомври, от 17,15 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3. Барселона влиза в домакинството като лидер в класирането с 18 точки, докато Реал се намира на незавидната 7-а позиция с 4 пункта по-малко.

През седмицата „кралете” прекъснаха серията си от 5 поредни срещи без победа, надвивайки трудно Виктория Пилзен с 2:1 в Шампионската лига. Мнозина отчитат, че тимът вече започна да страда от липсата на отишлия в Ювентус Кристиано Роналдо. Сега на Реал му предстои едно от най-големите изпитания в хода на сезона.

Въпреки че формата и статистиките говорят в полза на Барселона, Тер Стеген не си прави излишни илюзии, че победата ще дойде лесно. „Не се фокусирам само върху един футболист на Реал Мадрид. Те разполагат с много добри играчи, които са надарени с много индивидуални качества”, отчете стражът на „блаугранас”.

„Вярно е, че Кристиано вкара много голове и беше много важен играч за реал Мадрид, така че напускането му няма как да остане незабелязано. Ще видим как ще решат проблема за в бъдеще. Важното е ние да бъдем концентрирани върху желанието си да направим впечатляващ сезон. С нашия страхотен отбор се стремим да бъдем по-добри от всеки друг тим и да постигнем целите си”, добави Тер Стеген.