Барселона изглежда не страда от липсата на Лионел Меси. Тимът спечели без особени трудности домакинство на Интер с 2:0 в мач от групите на Шампионската лига. Това бе втори успех на тима в последната седмица след победата над Севиля (4:2), която върна лидерската позиция каталунците.

Геният от Росарио, от своя страна, ще бъда аут за 3 седмици поради счупване на ръката в двубоя с Севиля (4:2), което вади аржентинеца от терените за период от три седмици - евентуално му завръщане ще бъде в двубоя с Атлетико Мадрид в края на ноември. Това обаче вади Меси от сметките за най-големия мач на планетата - "Ел Класико" срещу Реал, на 28 октомври.

Според медиите в Каталуня, при липсата на Меси, се очаква Валверде да заложи на същата единайсеторка от двубоя с Интер и в Ел Класико. В халфовата линия ще оперират Артур Мело, а в предни позиции - на мястото на Меси, ще играе голмайсторът от двубоя с Интер Рафиня Алкантара.

Валверде повярва на Рафиня в двубоя с Интер и атакуващият халф не му изневери. Изглежда, че ще бъде голяма дилема в хода на сезона за наставника какво да прави с талантливия бразилец, който безспорно е с голям потенциал - кадър на "Ла Масия", който само и единствено може да помогне на тима.

От друга страна, неговият сънародник Артур Мело продължава да гради представянето си с екипа на "блаугранас". Бившият играч на Гремио навлиза все по-смело в обувките на Шави, колкото и невъзможно да изглежда това. Изглежда уверен и смел в първите си дни на "Камп Ноу", а бъдещето изглежда бляскаво за него.

Най-явната полемика в съблекалнята е ролята на Артуро Видал. Един суперопитен играч с изобилие от качества, който обаче така и не намира място сред 11-те в свирепата конкуренция на Иван Ракитич и Серхио Бускетс. 

Занижената форма на защитата на тима изглежда в историята. Жорди Алба се разписа срещу Интер след свое марково включване в предни позиции. Представянето на Пике, Ленгле и Серхи Роберто също търпи възходящи развитие.

Отсъствието на Меси ще провокира Фелипе Коутиньо и Луис Суарес да извадят най-доброто от себе си в "Ел Класико". И двамата се разписаха при успеха над Севиля, което показва, че те могат да бъдат решаващи в големия мач. И, ако Барса няма Меси, то не трябва да се забравя, че Реал няма Роналдо.