Състоянието Лионел Меси все още безпокои значително Барселона, съобщава AS. Аржентинецът пристигнал тази сутрин на базата на каталунците, за да се подложи на нови прегледи на бедрото на десния крак, но вместо очакваното подобрение, нападателят отново бил измъчван от болки. Това поставя петкратния носител на „Златната топка“ под въпрос за домакинството на Реал Мадрид от първия полуфинал за Купата на Краля.

Срещата е на 6 февруари от 22:00 часа на „Камп Ноу“.

Gulliver/Getty Images
5 снимки

Меси пострада при сблъсък с Лато по време на двубоя с Валенсия от 22-ия кръг на Ла Лига, завършил при 2:2. Той се хвана за четириглавия бедрен мускул, а първоначалните прогнози бяха за разтежение. В последствие бе внесена доза успокоение, като се появиха слухове, че се касае само за тежък удар, който е причинил сериозна синина и едва ли „десетката“ на Барса ще пропусне мача с Кралския клуб.  

Меси обаче продължава да изпитва дискомфорт, а още след мача с Валесния медиите в Испания писаха, че ако няма значително подобрение, Ернесто Валверде едва ли ще рискува с включването на звезата в Ел Класико, при все натоварения календар на „блаугранас“.

Още по темата: 

Разтежение тормози Меси, "виси" за Ел Класико 

Валверде: Меси има болки, очакваме да се възстанови 

Облекчение в Барса, Меси на линия за Ел Класико