Звездата на Барселона Лео Меси ще бъде подложен на решаващи прегледи в понеделник, съобщава Sport.es. Те ще установят с точност какво е състоянието на нападателя и дали той ще бъде на линия за първото Ел Класико от полуфиналите за Купата на Краля в сряда, 6 февруари.

За момента прогнозите са оптимистични, но със сигурност няма да се рискува със състоянието на аржентинеца.

Меси пострада по време на равенството 2:2 с Валенсия от 22-ия кръг на Ла Лига. След сблъсък с Лато, нападателят се хвана за четириглавия бедрен мускул на десния крак. Първоначалните прогнози бяха за разтежение, което може да извади опитния играч от битката с „белия балет“. Испанското издание AS обаче писа, че се касае само до силен удар, който е направил синина на петкратния носител на „Златната топка“ и той едва ли ще извади футболиста от игра.

Близкото до Барса издание Sport.es обаче информира, че ако Меси не се чувства комфортно в понеделник и вторник, едва ли ще се рискува с включването му в битката с „белите“.

Междувременно непосредствено след ремито с „прилепите“ треньорът на Барса Ернесто Валверде заяви, че очакванията в тима са Меси да се възстанови и да може да играе.  

Барселона е домакин в първия полуфинал. Двубоят е на 6 февруари от 22:00 часа на „Камп Ноу“.

Още новини:

Валверде: Меси има болки, очакваме да се възстанови

Поредните постижения на Меси в кариерата му