Когато се заговори за партньорството между Лео Меси и Луис Суарес, всички са на мнение, че химията между тях се получава на терена, защото са приятели и извън него. И уругваецът разкри колко наистина са си близки двамата. 

"Аржентинците и уругвайците винаги сме се разбирали добре в чужди държави. С Лео сме и на една възраст, което ни позволява да имаме предимно еднакви интереси. Наистина имаме специални отношения с него."

"Извън футбола, ние вършим много неща заедно. Обичаме да излизаме заедно с жените и децата си, да се храним заедно, да си говорим и да се разхождаме. Той е много вежлив човек, както всяко нормално човешко същество е. Големия приятели сме", сподели Суарес пред радио в родината си. 

Уругваецът, който е в Барселона по-малко от три години, сподели какво го изумява в обстановката в този отбор и защо се възхищава на съотборниците си. 

"Никой тук не си мисли, че е нещо повече от другия, което е страхотно. Меси, Иниеста, Неймар - това са играчи, които са звезди, спечелили са всичко, но всеки ден тренират като луди и преследват нови и нови успехи", сподели още нападателят.