След броени часове нападателят на Атлетико Мадрид Луис Суарес ще излезе срещу доскорошните си съотборници от Барселона. Пред каталунския "Спорт" той признава защо си тръгна от "Камп Ноу" и какви са му отношенията с Роналд Куман и президента Бартомеу. 
 
“Напускането ми е комбинация от отношението на Куман и Бартомеу, казах го още миналия сезон. Що се отнася до треньора, мисля, че той би се държал по различен начин, ако имаше характер и авторитет. Ако беше казал, че не разчита на мен и в личен разговор да посочи конкретни причини, тогава добре. Но когато приключвам трансфера си в Атлетико, той ми казва, че ако не бъде завършен на следващия ден, ще разчита на мен за мача с Виляреал… Не го разбирам. 
 
Пращаше ме да тренирам на третия или четвъртия терен, сякаш съм на 15 години. Болеше ме, ядосвах се и често се прибирах разплакан вкъщи.
Никога не съм проявявал неуважение към него. Въпреки всичко тренирах, без да показвам недоволство. Защото съм професионалист. Търсех по-добро решение", откровен бе Суарес.