Луис Суарес продължава да бъде един от фундаментите на Барселона. 15 гола в Ла Лига и 1 за Купата през този сезон за 32-годишния ургувайски стрелец от Салто.

В интервю за "Mundo Deportivo" Суарес говори за амбициите на отбора в следващите месеци, както и за евентуалното завръщане на Неймар на "Камп Ноу".

"Много сме доволни от победата над Севиля (6:1). Зад гърба си имахме страхотните фенове по трибуните, прекрасна подкрепа. Знаехме, че ще изживеем още една незабравима нощ", заяви Суарес.

Луис Суарес

източник: Gulliver/GettyImages

"Ние сме Барселона, най-добрият отбор в света. Имаме задължението да печелим на всеки три дни. Тръгнахме си от Севиля (загубата с 0:2 - б.р.) с идеята, че няма да загубим следващия мач. Показахме, че можем да се борим".

"Нашият манталитет ни задължава да печелим всички трофеи. Сега предстоят 1/2-финалите за Купата. В Ла Лига имаме прекрасни шансове да спечелим титлата. В Шампионска лига вече имаме голям опит, за да не правим големи грешки", добави той.

"Реал Мадрид на 1/2-финал или финал? Няма значение, трябва да спечелим срещу всеки съперници. Най-добре ще бъде да играем с тях на финал. Ще видим".

Лионел Меси и Луис Суарес

източник: БГНЕС

Суарес говори и за своя добър приятел Фелипе Коутиньо, който впечатли с изявите си срещу Севиля на "Камп Ноу": "Винаги съм опитвал да му помагам. Двамата тренираме с удоволствие, той е мой колега и приятел. Важно е, че Лео му даде да бие дузпата, това са малки детайли, които му помагат да се върне към предишната си форма. Това е плюс за Фелипе. Мисля, че го криткуват за детайли".

"Той е най-скъпият играч в историята на Барселона. Но не трябва да излиза на терена с тези мисли в главата. Трябва да мисли как да се развива всеки изминал ден сред играчите, които има около себе си. Мисля, че той не мисли толкова за това познавам го", каза още Суарес за своя добър приятел.

"Де Йонг? Той е прекрасен играч с много талант. Но все още има много да учи, а тук е място, на което може да го направи. С играчите, които имаме, това е най-доброто място. Познавам добре Аякс, той идва от Амстердам - това е най-доброто училище да триумфираш като професионалист".

Луис Суарес

източник: Gulliver/Getty Images

"След две седмици се завръща Шампионска лига. Ще играем с Лион - знам, че те играят с трима отзад, петима в полузащита и два в предни позиции. Видяхме как изиграха мача си със Манчестър Сити (2:1) като гост. Трябва обаче да знаем, че трябва да поставим нашето ниво на "масата" и да покажем кои сме", каза Суарес за бъдещите мачове на Барса в Шампионската лига.

"Относно Неймар мога да кажа, че си говорим с него. Той в момента е контузен. Но се представя на едно високо ниво, каквото сме свикнали да го виждаме. Той е в Париж и е щастлив, това бе негово решение. Ако се върне в Барса, ще бъда щастлива. Аз лично искам да бъда около най-добрите, а той е такъв. Но ще видим какво ще стане".

"Аз щастлив тук в Испания. Семейството ми също. Ако зависи от мен, ще остана дълго време тук".

Луис Суарес

източник: Gulliver/GettyImages