Отборът на Барселона направи на пух и прав надеждите на Севиля за продължаване към полуфиналите, надвивайки го с 6:1 на „Камп Ноу” в мач-реванш от 1/4-финалите за Купата на Краля. В първия мач андалусците победиха с 2:0, а общият резултат е 6:3 за „блаугранас”.

Фелипе Коутиньо даде аванс на домакините в 13-ата минута, а Иван Ракитич неутрализира пасива на Барса в 31-ата. Между тях, в 27-ата минута пък Евер Банега пропусна дузпа, за да вгорчи допълнително живота на Меси и компания.

30 снимки

Второто полувреме стартира вихрено за Барселона  - два бързи гола, Фелипе Коутиньо в 53-ата, Сержи Роберто в 54-ата, за да дойде времето на Гийерме Арана да намали в 67-ата минута.

Луис Суарес покачи в 89-ата минута, а във втората минута на добавеното време Лео Меси завърши магнетична акция на Барселона.

В 12-ата минута Фелипе Коутиньо навлезе технично в наказателното поле на Севиля и върна с пета за Меси. „Десетката” на Барса искаше да стреля, ала бе препънат от Куинси Промес и съдията отсъди дузпа. Учудващо, ала наказателният удар бе изпълнен от Фелипе Коутиньо, който хладнокръвно прати топката в десния ъгъл и откри реузлтата – 1:0.

Барселона Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

Шест по-късно пък Жорди Алба се измъкна от Куинси Промес и се втурна на спринт. Последва връщане към Луис Суарес. Той стреля, но някак Симон Кяер се хвърли, за да спре удара. Последва удар на Лео Меси, но стражът на адалуския тим улови. В 26-ата минута пък Роке Меса се измъкна от засадата и бе фаулиран от Пике. Главният съдия пък прегледа положението с ВАР и отсъди нова дузпа. Евер Банега застана зад топката, ала Яспер Силесен отрази удара на халфа на Севиля.

В 30-тата минута пък средната на линия на Севиля допусна грешка и Меси се възползва, но вратарят на Севиля отново улови. Все пак в 33-ата Барса удвои актива си. Атрур достави вълшебно ниско центриране, виждайки Иван Ракитич, който не пропусна да се разпише. Все пак хърватският халф на „блаугранас” не се зарадва, тъй като е бивш играч именно на андалуския тим. С попадението на вицесветовния шампион пък Барса елиминира преднината на Севиля от първия мач.

Барселона Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

Второто полувреме пък Севиля изживя кошмарни първи десет минути, след като допусна експресни два гола. Първо в 53-ата минута Луис Суарес „хвърли” една топка към Фелипе Коутиньо. Бразилецът се измъкна от опеката си и с глава прати топката във вратата на Сориано – 3:0. Минутка по-късно пък Меси се понесе отдясно и събра трима футболисти на Севиля около себе си. Тук геният на Меси изпъкна, след като подаде през триото за Сержи Роберто, а фланговият футболист на Барселона направи резултата 4:0.

Барселона Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

В 65-ата пък Меси, Коутиньо и Суарес се озоваха в предни позиция, с топка в краката за аржентинеца. Меси подаде към Суарес, който обаче не съумя да вкара топката във вратата на Мачин. Две по-късно пък Севиля върна едно попадение след грешно изнесена топка от Силесен. Той опита да подаде на свой съиграч, ала вместо това Гилерме Арана с диагонален шут намали – 4:1.

Миг по-натам пък Лео Меси направи грандиозен, за неговите стандарти, пропуск, след като се освободи в наказателното поле. Той остана сам срещу Сориано, но стреля в него и вратаря изби.

Барселона Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

В 89-ата минута пък Алба видя Луис Суарес, за да може Лучо да отбележи първият си гол в мача, а три минути по-късно Барса създаде магическа атака, за да може и Меси да вкара. Каталунците направиха феноменални подавания един с друг, а накрая Меси излезе на същата позиция, като тази в 70-тата минута, но този път не сбърка – 6:1 и Барса продължи към полуфиналите за Купата на Краля.