Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети днешната тренировка на Барселона в Маями. Камата коментира трансфера на Роберт Левандовски и обяви, че през този сезон каталунците ще спечелят Ла Лига. 

„Много съм щастлив от този трансфер. Той е страхотен голмайстор, който има много различни характеристики, притежава много качества не само в своята зона. Той се движи много, върши тежката работа", каза Камата, цитиран от "Мундо Депортиво". Освен това, в свой стил, Стоичков заяви, че „с този състав Барса ще спечели Ла Лига, казвам го сега“.

Той смята, че привличането на поляка е страхотно попадение за каталунците, защото Барса имаше нужда от голмайстор. "Наистина оценявам тази страхотна работа на Ян и Жорди Кройф. Плюс в съвременния футбол е да помагаш за израстването. Робърт е ветеран, постиженията му са за завиждане, той може да е баща на тези играчи. Алексанко вдигна европейската купа на 34, Лео е на 34…Роберт има много качества и ще продължи да го показва“.

Христо Стоичков призна, че „не е лесно да напуснеш Байерн след толкова много години, това, което направи за Байерн, е грандиозно. Надявам се да продължи да бележи голове, за един нападател е важно да ги вкарва. Ще го направи и ще създаде главоболия на съперника."

Христо изпрати и послание до Реал Мадрид заради трансфера на Роберт Левандовски: „Той вече вкара 4 гола. Да видим дали ще продължат да се смеят сега." А за липсата на сделка с Мбапе, за огорчение на мадридистите, той каза: „Такъв е животът...“ Що се отнася до Усман Дембеле, Камата беше по-критичен, подобно на изявленията, които направи преди няколко месеца: „Нека да видим какво ще направи. Винаги съм казвал, че има много качества. Ако струва 150 милиона и той е контузен толкова много дни, какво да кажа, ако за четири години нищо не е научил. Да видим дали ще се събуди, защото има много качества”. 

По отношение на състава и опциите на Барса, той потвърди, че „отборът има задължението да играе добре и да печели. Всички нови попълнения до момента са много добри играчи, които ще направят разликата. С този състав Барса ще спечели Лигата, казвам го сега и мога да се подпиша с две ръце още преди да са започнали”.